torsdag 17 februari 2011

Nötskorpor

En god skorpa är perfekt när man vill ha nåt litet tilltugg till kaffet, men inte är sugen på något väldigt sött. Dessa nötskorpor är jättegoda och enkla att göra, tänk bara på att det tar lite tid att få dem färdiga eftersom de ska vila i minst ett halvt dygn.

Du behöver:
4 ägg
3 dl strösocker
1/4 dl smält eller flytande smör
200 g hasselnötter
5 dl vetemjöl

Gör så här:
Rör ihop ägg och socker. Blanda i övriga ingredienser.
Häll smeten i en avlång brödform, smord och bröad och grädda den i 200 grader i 60 minuter på nedersta falsen.
Låt kakan kallna, stjälp upp den och svep in den i en våt, urvriden kökshandduk. Lägg byltet i en plastpåse, förslut och låt vila i rumstemperatur i 12-18 timmar.

Packa upp kakan, skär den i tunna skivor och lägg ut dem på plåt täckt med bakplåtspapper. Rosta dem mitt i ugnen i 175 grader ca 10 minuter.

Inga kommentarer: