En klassisk, god rabarberpaj som min svärmor bakat. Det syrliga i kakan kombinerat med det söta i vaniljvisp... behöver jag säga mer? Receptet är till en liten form.
100 g smör
2 dl mjöl
1 msk socker
1 msk vatten
250 g rabarber
3/4 dl socker
3/4 msk potatismjöl (blanda och strö över rabarbern)
Grädda i 200 grader ca 30 minuter.
3 kommentarer:
Låter gott!!!
Härligt om man har egna och bara kan gå ut och plocka!!!
ha det gott, kram Camilla.
Vilken mysig blogg, särskilt om man som jag gillar att baka. Blev ju lite snopen när jag läste om Bjöknäs. Jag bor bara ett stenkast därifrån, så jag blev ju lite nyfiken på vilka dessa bakande systrar är!? Titta gärna in hos mig!
Kul att du gillar vår blogg Geta, hoppas du kan hitta nån inspiration för ditt bak här. Annars kan du ju alltid gå och fika på Björknäs!
Skicka en kommentar