fredag 30 juli 2010

Tosca


Toscatårta är en gammal favorit till mig. Mamma bakar den ofta, men själv tror jag aldrig att jag har gjort den faktiskt. Men härom dagen när vi skulle hälsa på min svåger passade jag på att baka en tosca och tog med. Den blev riktigt god (nästan som mammas) och det var inte mycket kvar av kakan efter fikat och det får man ju se som ett gott tecken!


Du behöver:
100 g smör
2 ägg
1 ½ dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl grädde eller mjölk

Glasyr:
100 g smör
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
1 ½ dl skållad, skalad, hackad sötmandel

Gör så här:
Smörj och ev bröa en rund form med löstagbar kant.
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret, smöret och vätskan. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter i 175 grader.

Förbered under tiden glasyren.
Blanda samman ingredienserna i en kastrull. Värm massan under försiktig omrörning tills alltsammans blandat sig och tjocknat. Bred glasyren över kakan.

Flytta upp kakan och grädda ytterligare 10 minuter eller tills den fått färg.


Inga kommentarer: