söndag 25 juli 2010

Brownies med kokos- och citrontäcke

Jag tycker det är väldigt smidigt att baka långpannekakor. De är oftast lätta att göra och man kan enkelt anpassa storleken på kakorna efter ändamålet eller suget. Dessa rutor är riktigt goda: en ordentlig chokladbas och så glasyren med kokos, sirap och citron.


Du behöver:
3 ägg
2 dl socker
100 g smör
150 g mörk choklad
½ dl kakao
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Till glasyren:
150 g smör
1 dl ljus sirap
1 msk vetemjöl
2 dl kokosflingor
1-1 ½ citron, rivet skal

Gör så här:
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret. Hacka chokladen i bitar och låt den smälta i smöret.
Rör ner chokladsmör, kakao, vetemjöl och bakpulver i ägg- och sockersmeten till en jämn smet.
Häll den i en smord och bröad långpanna (ca 25x35 cm). Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter i 175 grader.
Ta ut kakan och höj värmen till 200-225 grader.

Gör glasyren så att den är färdig samtidigt som kakan är färdiggräddad.
Lägg ingredienserna till glasyren i en kastrull och värm den under omrörning tills smöret smält.
Bred glasyren över hela kakan och grädda tills glasyren fått lite färg, 5-10 minuter.

Låt kakan svalna innan du skär den i bitar.

1 kommentar:

Mitt smultronställe sa...

Hej hej!!

Gott det ser ut, som vanligt här på bloggen....
Jag googlade på Dumle kakor och fick fram massor med recept, glöm inte och ha nobless hemma...

Ha det gott så länge kram Camilla.