Du behöver:
3 ägg
2 dl socker
100 g smör
150 g mörk choklad
½ dl kakao
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Till glasyren:
150 g smör
1 dl ljus sirap
1 msk vetemjöl
2 dl kokosflingor
1-1 ½ citron, rivet skal
Gör så här:
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret. Hacka chokladen i bitar och låt den smälta i smöret.
Rör ner chokladsmör, kakao, vetemjöl och bakpulver i ägg- och sockersmeten till en jämn smet.
Häll den i en smord och bröad långpanna (ca 25x35 cm). Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter i 175 grader.
Ta ut kakan och höj värmen till 200-225 grader.
Gör glasyren så att den är färdig samtidigt som kakan är färdiggräddad.
Lägg ingredienserna till glasyren i en kastrull och värm den under omrörning tills smöret smält.
Bred glasyren över hela kakan och grädda tills glasyren fått lite färg, 5-10 minuter.
Låt kakan svalna innan du skär den i bitar.
1 kommentar:
Hej hej!!
Gott det ser ut, som vanligt här på bloggen....
Jag googlade på Dumle kakor och fick fram massor med recept, glöm inte och ha nobless hemma...
Ha det gott så länge kram Camilla.
Skicka en kommentar