Du behöver:
250 g vit choklad
200 g smör
3 ägg
2 ½ dl strösocker
2 msk konjak
2 dl vetemjöl
Glasyr:
150 g vit choklad
½ dl vispgrädde
florsocker
Gör så här:
Hacka chokladen och smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.
Vispa ägg och socker poröst.
Rör i choklad, konjak och mjöl. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen 30–35 min.
Låt kakan kallna och ställ i kylen.
Glasyr:
Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta den från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Låt glasyren halv-stelna ca 5 min i kylen. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen. Sikta över florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar