
Du behöver:
1 skiva färdigköpt sockerkaksbotten (eller två)
Vit chokladmousse:
150 g vit choklad
½ msk smör
2 ½ dl vispgrädde
2 äggulor
Jordgubbsmousse:
300 g tinade eller färska jordgubbar
4 st gelatinblad
0,75 dl vatten
1 dl strösocker
2 ½ dl vispgrädde
Garnering:
Jordgubbar
Citronmeliss
Gör så här:
1. Ta fram en form med löstagbar kant, 24-26 cm i diameter. Skär tårtbottnen ½ cm mindre än formen (moussen ska rinna ner runt om). Lägg tårtbottnen i formen.
2. Chokladmoussen: Smält choklad och smör i micron eller över vattenbad. Ta från värmen och rör ner en äggula i taget.
3. Vispa grädden. Blanda först ner lite av grädden i den smälta chokladen. Vänd sedan ner resten av grädden.
4. Häll chokladmoussen i formen och skaka försiktigt så den rinner runt bottnen. Frys 30-60 minuter så att moussen stelnar.
5. Jordgubbsmoussen: Mixa jordgubbarna till puré. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten 5 minuter. Koka upp vatten och socker och ta kastrullen från värmen. Låt gelatinbladen smälta i sockervattnet. Låt svalna och bland med jordgubbspurén.
6. Vispa grädden. Vänd snabbt ner grädden i den kalla jordgubbspurén med luftiga tag.
7. Häll jordgubbsmoussen över den vita chokladmoussen. Täck över formen och frys tårtan minst 4 timmar. Låt tårtan stå i rumstemperatur ca 30 minuter innan servering. Garnera med jordgubbar och citronmeliss.
3 kommentarer:
JAg fyllde ju 33½ år den 3.e, jag borde också ha fått en så´n tårta!
13.e såklart
Ja, det borde du verkligen!! Fick du inte det? Ni är ju annars så duktiga på att fira. :)
Skicka en kommentar