lördag 4 september 2021

Citronrutor

 


Ibland är det så gott med en syrlig sötsak! Det här är en magiskt god citronruta som uppfyller alla tänkbara önskningar vad gäller detta. Om det blir nåt över går den utmärkt att frysa.

Receptet passar till en form som är ca 20x20 cm.

Du behöver:
2,5 dl vetemjöl
1 msk strösocker
1 nypa salt
125 g smör

Fyllning:
3 ägg
2 dl socker
0,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
finrivet skal av 2 citroner
1,25 dl citronsaft (ca 2 citroner)

Florsocker till garnering

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Nyp ihop alla ingredienser till degen och platta ut i en form (ca 20x20 cm), klädd med bakplåtspapper.
Förgrädda degen ca 10 minuter eller tills den fått lite färg.

Rör ihop ägg och socker. Vispa ner mjöl och vaniljsocker med en handvisp, tillsätt citronskal och citronsaft. Vispa till en jämn smet.
Häll fyllningen över den förgräddade botten.
Ställ tillbaka formen i mitten av ugnen och grädda i ca 12 minuter eller tills kakan stannat helt, men fortfarande lite kladdig.

Låt svalna något innan du skär i bitar, pudra över med florsocker.

Inga kommentarer: