söndag 22 augusti 2021

Lakritsbrownie med vispad hallonpannacotta

 


Vem kan motstå kombinationen lakrits och hallon? Och så lite choklad på det... Hur gott som helst!
De här gobitarna är ganska enkla att göra, och blir sååå lyxiga. Och de är helt utan både gluten och nötter, så många kan njuta av dem.

Hallonpannacottan i detta recept räcker till säkert tre satser av browniebotten, men är lite klurigt att minska. Så gör fler satser av botten eller gör överbliven pannacotta till en extra dessert.


Till hallonpannacottan behöver du:
3 gelatinblad
250 g hallon
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
5 dl vispgrädde


Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Blanda hallon, strösocker, vaniljsocker och grädde i en kastrull. 
Låt det precis koka upp och ta bort det från värmen.
Mixa blandningen för att få ut all smak och färg ur bären. Sila det genom en sil för att få bort kärnorna.
Krama ur vätskan ur gelatinbladen och smält dem i den varma hallongrädden.

Plasta bunken och låt stå kallt i minst 4 timmar, gärna över natten.

Till browniebotten behöver du:
100 g strösocker (drygt 1 dl)
minst 10 g lakritspulver (drygt 1 tsk)
100 g mörk choklad
50 g smör
2 ägg, uppvispade

Gör så här:
Sätt ugnen på 160 g varmluft eller 175 grader vanlig ugn.
Blanda strösocker och lakritspulver.
Smält choklad och smör över vattenbad. 
Ta bort från värmen och rör ner sockerblandningen.
Rör ner äggen.
Häll smeten i en avlång form, 10 x 20 cm, med bakplåtspapper.
Grädda i ca 20 minuter.
Låt svalna.


Skär browniebotten i lagom stora bitar.
Vispa pannacottan till lagom konsistens och spritsa eller bred på bitarna.
Dekorera efter behag och humör!



2 kommentarer:

Thyra sa...

Denne ser nydelig ut, men skal det ikke være noe mel i brownie bunnen?…

Systrarna sa...

Hej Thyra!

Ja den här är riktigt fin. Och det behövs faktiskt inget mjöl i botten med det här receptet.
Lycka till!
/Viveka