måndag 2 augusti 2021

Pavlovatårta

 



Inte mycket går upp mot ett riktigt sommarkalas! Och inte mycket går upp mot en riktigt god Pavlova. Det är praktiskt också, du kan förbereda marängbotten långt i förväg och sedan bara slänga på grädden och bären när det är dags, inget finlir behövs. :-)

Du behöver:
4 äggvitor
1/2 krm salt
2,5 dl socker
1 msk majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
1 tsk vitvinsvinäger

Garnering
2 dl vispgrädde
1 dl lemon curd
Färska bär

Gör så här:
Värm ugnen till 225 grader.
Vispa äggvitor och salt till ett hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning och fortsätt tills smeten är hård. Vispa i majsstärkelse, vaniljsocker och vinäger.

Smörj en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Bred ut smeten i formen med en fördjupning i mitten.

Sätt in formen i nedre delen av ugnen. Sänk ugnstemperaturen till 125 grader. Grädda ca 1,5 timme. 
Stäng av ugnen och låt stå kvar tills den svalnat.

Lossa kanten på formen när den har svalnat helt. Flytta över marängbotten till ett fat.

Vispa grädden och blanda med lemon curd.

Garnera tårtan med grädde och färska bär.




Inga kommentarer: