torsdag 23 september 2021

Glutenfri äppelkaka med kardemumma

 


Inget är väl så förknippat med hösten som äppelkaka och äppelpaj?
Det här är en fin glutenfri variant smaksatt med kardemumma.

Du behöver:
125 g smör
1,5 dl strösocker
2 ägg
2,5 dl glutenfri mjölmix
0,5 tsk bakpulver
1 tsk nymalen kardemumma
2 msk mjölk
2 äpplen
2 msk farinsocker

Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna något.
Blanda smöret med sockret och tillsätt äggen.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner till en jämn smet. Tillsätt mjölken.

Häll smeten i en rund form, ca 24 cm i diameter.
Skiva äpplen tunt och stick ner dem i smeten. Strö över farinsockret.
Grädda i 175 grader mitt i ugnen ca 35 minuter.

Servera med lättvispad grädde eller vaniljsås.

Inga kommentarer: