fredag 12 oktober 2012

Morotsmuffins

 
Jag hade laddad riktigt länge för att baka morotskaka. Det var så längesen. Köpte ingredienser men tiden fanns liksom inte. Men så fick jag fart häromdagen och började riva morötter för glatta livet. Fram med äggkartongen för att upptäcka att där fanns en enda ynka ägg. Makens goda pannbiffar var nog anledningen.
Nu gällde det att tänka snabbt (=innan bebisen kom på hur trist det var att titta på när nån bakar). Ett ägg, vad gör jag? Muffins såklart! Halverade receptet och det blev faktiskt inte alls dumt. Smeten räckte till 9 stycken normalstora muffins.


Du behöver:
1 ägg
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk kanel
skal av 1/4 citron
½ dl matolja
1½ dl rårivna morötter
 
Glasyr:
25 g smältost (tex Philadelphia)
1 msk smör (rumsvarmt)
1 dl florsocker
½ tsk vaniljsocker
 
Gör så här:
Vispa ihop ägg och socker. Tillsätt övriga ingredienser till en jämn smet. Häll i muffinsformar. Grädda i 200 grader kanske 15-20 minuter.
 
Glasyren:
Rör ihop ingredienserna och bred på de kalla muffinsarna.
 
Vill du istället göra en morotskaka dubblar du receptet ovan, häller smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten. Gräddar i 175 grader i ca 40 minuter. Vill du göra såna här dubblar du ännu en gång och använder dig av långpanna.
 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mmm morotsmuffins! Det ska jag också baka :) En fråga: vart har du köpt dina formar? Har varit på jakt länge efter dom måtten du har??? Vore oerhört tacksam för svar! // Michelle i Lidköping

Systrarna sa...

Just de här formarna fick jag när jag fyllde år så jag vet inte var de är köpta, men de är normalstorlek som du hittar precis i vilken affär som helst. Lycka till! /Ellinor