fredag 5 oktober 2012

Gräddtårtans dag


Då har vi klarat av Kanelbullens dag och då är det bara att ta sats för nästa, nämligen Gräddtårtans dag som infaller nu på söndag. Till skillnad från kanelbullen som alltid firas den 4 oktober så växlar gräddtårtans datum från år till år eftersom det alltid är första söndagen i oktober. Så det är bara att börja vispa!

Gräddtårtor kan förstås göras på en massa olika sätt och den här varianten som vi gjorde till vår äldste sons 7-årskalas är otroligt enkel att göra och den blev väääldigt söt.

Du behöver:
1 paket marängbottnar
1 paket Kelda vaniljsås
ev Hallon (eller annat)
3 dl vispgrädde
Valfri dekoration t ex godis, frukt eller bär

Gör så här:
Vispa vaniljsåsen tjock med elvisp. Blanda i hallon (eller annat). Häll i en rund form och ställ i frysen och låt stå ett tag, gärna i 6 timmar.
Ta ut såsen som nu blivit som glass och lägg den på en marängbotten. Lägg den andra marängbotten ovanpå, täck med vispad grädde och dekorera fritt och glatt.

2 kommentarer:

Camilla - Glassriket sa...

Hej på er! Jag hade ingen aning om att det var gräddtårtans dag på söndag...trevligt! Alla bakverk är värda en egen dag. Dock firade jag kaffets dag lite mer än kanelbullens... Och visst skriver ni väl upp den av EU instiftade glassens dag 24 mars? Gillar bloggen! Trevlig helg!

Catha sa...

Enligt vår provsmakare var den tårtan supergod... speciellt rosen.