söndag 16 september 2012

Pavlova


Söker du en dessert som är superlätt att göra, ser vacker ut och som samtidigt är riktigt, riktigt god? Då ska du välja Pavlova. Efter att du har vispat marängsmet och grädde tar den tar en god stund på sig i ugnen, men där sköter den sig själv. Du kan bara lugnt luta dig tillbaka och njuta av middagen.

Du behöver:
3 äggvitor
2 dl strösocker
3 dl grädde
Bär och/eller frukt av önskad sort och mängd

Gör så här:
Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitorna med elvisp i en ren och torr bunke till ett hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under fortsatt vispning.
Rita en cirkel på ett bakplåtspapper, ca 20 cm i diameter, och klicka ut marängen på papperet. Gör en lite högre kant runt om, men så att du fortfarande har en botten.
Sänk ugnstemperaturen till 100 grader och grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 ½ timme. (Jag glömde både sänka värmen och ha marängen i nedre delen, men den blev god ändå!)
Marängen ska släppa helt från papperet. Lossa marängen och låt den svalna.

Vispa grädden och klicka ut den på marängen efter behag. Toppa med bär och frukt. Voila!

Inga kommentarer: