Jag brukar bara baka sånt jag kan äta själv, men nu har jag gått emot mina egna principer och bakat med mandelmassa. De artiga gästerna sa att det smakade bra. Själv har jag ingen aning ;)
6-12 st (jag gjorde 12 stycken och tyckte att det verkade lite för lite)
Du behöver:
1 stort ägg
3/4 dl strösocker
100 g riven mandelmassa
1 dl vetemjöl
Fyllning:
ca 3 dl hallon eller blåbär
50 g smör
Till servering:
florsocker till pudring
lättvispad grädde med punsch
lättvispad grädde med punsch
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj aluminiumformar och ställ ut dem på en plåt.
Vispa ägg och socker pösigt.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mandelmassa och vetemjöl och rör ner i smeten.
Klicka ut smeten i formarna och tryck ner några hallon eller 1 msk blåbär i
varje form. Hyvla smöret med osthyvel och lägg det över.
Klicka ut smeten i formarna och tryck ner några hallon eller 1 msk blåbär i
varje form. Hyvla smöret med osthyvel och lägg det över.
Grädda i nedre delen av ugnen 15-20 minuter. Med färska bär kan de gå något
snabbare.
snabbare.
Pudra över lite florsocker. Servera med lättvispad grädde smaksatt med
punsch.
Receptet kommer från Gokväll
1 kommentar:
Hej, fin blogg , öät att hitta på den. Kolla gärna in på min blogg och lämna en kommentar
dagsattbaka.blogspot.com
Skicka en kommentar