fredag 30 mars 2012

Påskig apelsinmazarin

Det närmar sig påsk och med det en massa bra anledningar att baka! Den här apelsinmazarinkakan är jättegod. Dessutom har den påskiga färger, är lätt att göra och den räcker till många. Vill man göra den ännu mera påskig kan man stansa ut den med kakformar som till exempel ägg eller kycklingar.

Du behöver:
500 g mandelmassa
250 g rumsvarmt smör
1 tsk vaniljsocker
1 msk strösocker
5 ägg
1 ½ apelsin (både finrivet skal och saft)
1 ½ dll vetemjöl

Till glasyren:
½ pressad apelsin
2 dl florsocker (jag behövde mer, det beror på hur mycket vätska man använder)
Påskgodis
Strössel

Gör så här:
Riv mandelmassan fint och vispa ihop med smöret. Tillsätt vaniljsocker, socker, ägg, apelsinsaft och -skal i smeten. Vänd i vetemjölet och häll upp smeten i en liten långpanna, ca 24 x 30 ca, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitti ugnen i 175 grader ca 30 minuter. Låt kallna.

Glasyr:
Blanda apelsinsaft och florsocker och bred ut i ett jämnt lager över kakan. Låt glasyren stelna lite på ytan.

Skär upp kakan i bitar och garnera med godis och strössel. Förvara i kylen i lufttäta plastlådor.

3 kommentarer:

JD sa...

ser ljuvligt gott ut.

Frostrosor sa...

Vilken perfekt kaka att göra till påsk! :-)

Dags att baka sa...

Så söta och antagligen jättegoda!