fredag 9 mars 2012

Bruna bröd

Fredagsmys med lite brasa och småkakor är en fin avslutning på arbetsveckan. Dom här bruna bröden är riktigt goda, men eftersom jag missat att köpa pärlsocker som ska vara på ovansidan så blev dom inte så vackra. Det är tur att vi fortfarande är i den mörka årstiden...

Du behöver:
200 g smör
2 dl socker eller brun farin
5 ½ dl vetemjöl
1 tsk hjorthornssalt
1 tsk kanel
½ tsk kardemummakärnor
1 dl sötmandel
1 ägg
Pärlsocker

Gör så här:
Rör smör och socker poröst. Blanda mjöl, hjorthornssalt, kanel och stött kardemumma och hackad mandel. Tillsätt detta och ägget. Arbeta samman till en deg.

Rulla ut den i längder, skär dem i bitar och forma dessa till små bollar. Doppa dem i pärlsocker och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 8-10 minuter.

Inga kommentarer: