måndag 9 april 2012

Chokladmousse

När jag hittade det här receptet ville jag genast prova. Jag gjorde moussen som efterrätt, men den blev lite väl mäktig. Nästa gång gör jag mindre varianter och har några färska hallon på. Då blir det perfa!
(Jag kan tänka mig att den blir smarrig som fyllning i nån god tårta också)

Du behöver:
½ dl kaffe
100 g mörk choklad
1 äggula
3 dl vispgrädde

Gör så här:
Häll det varma kaffet i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt
den smälta i kaffet över svag värme. När chokladen är helt smält dra åt sidan och blanda ner äggulan.

Vispa grädden löst. Rör ner ca 1/3 av grädden i chokladen och blanda
försiktigt. Vänd ner resten av chokladsmeten i grädden.

Häll upp i glas eller portionsformar och låt stelna i kylen minst 3 timmar.

Inga kommentarer: