(som Tina skulle ha sagt)
Du behöver:
100 g smör
2½ dl socker
2 ägg
1½ dl vetemjöl
½ dl kakao
1 nypa salt
1 tsk vaniljsocker
Till garneringen:
ca 100 g nougat
ca 25 g mörk blockchoklad
Gör så här:
Täck botten på en springform med bakplåtspapper. Smörj kanterna.
Smält smör i en kastrull. Tillsätt sockret och rör. Tillsätt ett ägg i taget och rör. Vänd ner vetemjöl, kakao, salt och vaniljsocker. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i 20 minuter, inte längre. Kakan ska vara lös i mitten.
Hyvla nougaten med en osthyvel och lägg ovanpå den varma kladdkakan. Smält blockchokladen och ringla den över. Låt svalna lite. Servera med vispgrädde.
1 kommentar:
Säger bara: YUMMIE!!
Skicka en kommentar