fredag 28 oktober 2011

Nougattoppad kladdkaka

Kladdkaka är gott. Nougat är gott. Tillsammas blir det... jättegott!!

(som Tina skulle ha sagt)

Du behöver:
100 g smör
2½ dl socker
2 ägg
1½ dl vetemjöl
½ dl kakao
1 nypa salt
1 tsk vaniljsocker

Till garneringen:
ca 100 g nougat
ca 25 g mörk blockchoklad

Gör så här:
Täck botten på en springform med bakplåtspapper. Smörj kanterna.
Smält smör i en kastrull. Tillsätt sockret och rör. Tillsätt ett ägg i taget och rör. Vänd ner vetemjöl, kakao, salt och vaniljsocker. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i 20 minuter, inte längre. Kakan ska vara lös i mitten.
Hyvla nougaten med en osthyvel och lägg ovanpå den varma kladdkakan. Smält blockchokladen och ringla den över. Låt svalna lite. Servera med vispgrädde.