Nu blir det lite tantvarning. Bilden talar ju sitt tydliga språk. Men dessa kakor är riktigt goda, ganska vackra och dessutom barnsligt enkla att göra. De passar helt enkelt perfekt till kafferepet!
Du behöver:
200 g smör
2 dl socker
2 ägg
7 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
pärlsocker
Gör så här:
Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget och rör kraftigt emellan.
Blanda bakpulvret med lite av mjölet och tillsätt det. Arbeta sedan in resten av mjölet.
Forma 35 bollar av degen, doppa dem i pärlsocker och ställ på plåt.
Grädda i 225 grader i ca 9 minuter.
5 kommentarer:
Mums, de ser super duper goda ut!;)
Älskar tantkakor! :)
Kakan är uppkallad efter min morfar som älskade dessa. <3 Min moster döpte dem högtidligt med mjölk när vi hade dem till jordgubbskrämen till efterrätt för många år sedan.
Nej men vad roligt Nillan! Det är fantastiskt att kakor kan ha så många historier, minnen och känslor med sig. :-)
Tack för att du delade med dig.
Skicka en kommentar