tisdag 23 augusti 2011

Kokoskakor

Bästa morbror skulle titta förbi oss för ett tag sedan och jag tänkte jag skulle fjäska lite och baka hans favoritkakor. Dom flöt ut lite och blev inte så toppiga som jag hade tänkt mig, men var goda ändå. Morbrorn kom dock aldrig och nu är kakorna slut...

Du behöver:
50 g smör
2 ägg
1 ½ dl socker
5-6 dl (200 g) riven kokos

Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt kokos och smör. Låt smeten svälla en stund.
Klicka ut smeten på bakplåtspapper och grädda i 175 grader i ca 12 minuter.


2 kommentarer:

Kakmonstret sa...

Gud vad gott med kokos i kakorna!;)

Ellinor sa...

Älsklingskakor!
Dessa var standad hemma hos ett äldre par i släkten när jag var pytteliten och mamma brukar berätta hur det såg ut sågspån i min blöja när vi hade varit där...
Mmmm :)