fredag 19 augusti 2011

Kladdkaka med lakrits

Sensommaren är här, jobbet har börjat och regnet piskar mot rutan. Ett perfekt tillfälle att mysfika! Och varför inte kombinera två fantastiska smaker: choklad och lakrits. Du kan lätt anpassa mängden lakrits i kakan efter hur mycket du gillar det. Eller efter hur mycket som är kvar till smeten när du har provsmakat...


Receptet kommer från Mia Öhrn och kakan kan med fördel göras dagen före den ska serveras.

Du behöver:
200 g mörk choklad
200 g smör
4 ägg
2 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
1 krm salt
6-8 Kick a 19 g eller liknande lakrits

Gör så här:
Smält smöret till kakan i micron eller på spisen. Bryt chokladen i mindre bitar och smält försiktigt. Blanda till en jämn smet och låt svalna lite.
Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner chokladsmeten.
Blanda mjöl och salt, rör ner i smeten och rör till en jämn massa.
Hacka lakritskolorna ganska fint och rör ner dem i smeten.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 15 minuter. Grädda lite längre om kakan ska serveras samma dag. Låt kakan svalna helt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad gott med kladddkaka!

Cupcakesfluffan sa...

Låter verkligen tokgott :-)