måndag 20 juni 2011

Äppelmuffins

Storasystern är nu tillbaka från sin underbara resa till Italien, fylld av upplevelser och inspiration, men kanske framför allt fylld av god mat, vin, cappuccini och ljuuuvliga desserter...

Den svenska sommaren ligger framför, men med 12 grader och regn känns det just nu mest som höst. Så det fick bli höstiga äppel- och kanelmuffins till fikat. Riktigt gott och mysigt när regnet trummar mot rutan.

Du behöver:
150 g smör
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
½ dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
äppelbitar
kanel och socker

Gör så här:
Rör smör och socker vitt och pösigt, gärna med elvisp.
Rör i äggen, ett i taget. Tillsätt vaniljsocker och mjölk.
Blanda mjöl och bakpulver och rör i smeten. Fyll smeten i en smord muffinspanna eller i muffinsformar.
Blanda äppelbitarna med kanel och lite socker och tryck lätt i smeten.
Grädda i 200 grader, ca 15 minuter.

1 kommentar:

Amanda sa...

Hejsan:)
Vilken kanon fin blogg ni har!!!
Fina recept och bilder, måste kolla in denna blogg igen:)

// Amanda Karlsson