torsdag 16 juni 2011

Makens daimglass


Den uppmärksamme märker att storasystern är borta och lillasystern använder alla i sin närhet för att få till inlägg i bloggen. Jag tycker det är bra att ta hjälp, men framför allt är detväl trevligt att ge lite uppmärksamhet till dem som förgyller min vardag. Min man har gjort den här här goda (men otroligt mäktiga) glassen.

Du behöver:
4 st äggulor
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
2 st dubbeldaim

Gör så här:
Vispa äggulor, socker, sirap och vaniljsocker med elvisp ca 4-5 minuter till en vit, fluffig smet. Vispa grädden för sig och hacka daimen fint.

Blanda äggulesmeten, grädden och daimen. Häll i en plastfolieklädd form eller bunke.

Frys minst 8 timmar.
(i receptet han följde stod det att man skulle ta fram glassen 20-30 minuter före servering, men jag tyckte att det gick fint att äta den direkt)

Inga kommentarer: