söndag 23 januari 2011
Karins chokladkaka
Fortsätter min inlägggs-serie "Favorit i repris" med att baka Karins chokladkaka. Den är världens lättaste och blir så fantastiskt saftig och nästan krämig trots att det inte är några specialingredienser. Hemligheten måste ligga i det heta vattnet.
När jag knäckte första ägget var jag tvungen att titta en extra gång. Jo minsann! Två äggulor i ett ägg. Det måste väl betyda tur? Vi får se vad en extra äggula gör för smaken!
Du behöver:
3 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
150 g smält smör
2 ägg
1 dl hett vatten
Gör så här:
Blanda torra ingredienser först. Blanda sedan i smör, ägg och vatten.
Häll i smord och bröad form. Grädda i 175 grader i 40 minuter
Etiketter:
Mjuka kakor
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
7 kommentarer:
Vad god den verkar! Mitt motto är att hemligheten alltid ligger i smöret! :-)
Vad god den verkar! Mitt motto är att hemligheten alltid ligger i smöret! :-)
Det ser gott ut!
Arne
Gud va läskigt! Tänkte på den idag, så kommer jag in och ser att du gjort ett inlägg om den. Hrmm...
Frostrosor; kan nog va sant, men jag fuskar en del med margarin, så jag fortsätter att hävda vattnet...
Arne; det var det!
Sandra; kan bara betyda en sak - nämligen att du ska baka den så fort som möjligt! ;-)
/Ellinor
Det här receptet fick jag tag på för säkert nästan tjugo år sedan. Det är ett säkert kort och gott!
Ja jag känner igen det där receptet med, har nog haft det i mååånga år :) Och den är såååå god!! :)
Fast i mitt recept så ska man hälla glasyr över kakan och strössel :)
Skicka en kommentar