måndag 31 januari 2011

Goda formar

Man lyckas inte jämt... Dessa kakor är tänkta att ha en lite tjockare chokladsmet på toppen, men min tunna massa sögs liksom ner i underdelen. Kanske berodde det på att jag fuskade med kaffegrädde i stället för vispgrädde, eller kanske för att jag var något ofokuserad vid tillverkningen. Men trots att de blev ganska fula och var svåra att få ur papperet så smakade de riktigt gott ändå!

Du behöver:
200 g smör
1 ½ dl havregryn
1 ½ dl strösocker
1 ägg
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Till chokladsmeten:
125 g smör
1 ½ dl strösocker
4 msk grädde
1 msk kakao
3/4 msk vetemjöl
75 g hackad mandel

Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna. Häll det över havregrynen.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver. Blanda sedan alla ingredienser något försiktigt.
Ställ ut ca 70 småbrödsformar på plåtar. Klicka ner ca 1 tsk i varje form (lägg inte mera smet - den pöser upp).
Grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 8 minuter. Kakorna ska inte vara helt genomgräddade då de ska in i ugnen ytterligare en gång.

Chokladtäcket:
Blanda smör, socker, grädde, kakao och vetemjöl i en kastrull. Låt koka upp och sjuda i ca 7 minuter. Rör om då och då och rör sedan i mandeln.
Klicka lite chokladsmet över kakorna och grädda ytterligare ca 2 minuter i ugnen.

2 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Bakspecialisten Jessica sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.