onsdag 23 december 2009

Vit limetryffel


Här är några vackra, goda tryfflar att mumsa på eller ge bort.
Det blir ca 25 stycken.

Tryffelsmet
200 g vit choklad
1 dl vispgrädde
2 msk osaltat smör

Smaksättning
1 vaniljstång
pressad saft av ½ lime

Garnering
½ dl finkornigt socker
ev någon droppe grön karamellfärg
finrivet skal av 1 lime

1. Bryt chokladen i mindre bitar direkt i en bunke.

2. Snitta och skrapa ur en vaniljstång. Lägg ner stången och innehållet i grädden och smöret och sjud upp. Ställ åt sidan i ca 5 minuter.


3. Ta upp vaniljstången och ge grädden ytterligare ett uppkok. Tillsätt därefter chokladbitarna och rör krämen slät.


4. Vänd ner limesaften. Ställ tryffelsmeten kylskåpskallt en stund att stelna. Forma den kalla och stelnade tryffeln till kulor.

5. Färga ev. sockret med någon droppe grön karamellfärg. Smaksätt med finrivet limeskal.

6. Rulla kulorna i limesockret. Förvara kallt i tätslutande förpackning.

Inga kommentarer: