Äldste sonen ville baka och då tänkte jag att dessa kaneltrasselkakor skulle passa en fyraåring. Blanda ihop ingredienser, dela och sen pressa ut genom en vitlökspress. Men att pressa degen var förvånansvärt svårt (och rätt meningslöst), så det slutade med att vi rullade kakorna till en mer klassisk form istället. Det är mycket roligare att baka när det är enkelt! Och alla varianter smakade lika gott...
3 ½ dl mjöl
1 1/4 dl potatismjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk kanel
200 g smör
1 1/4 dl potatismjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk kanel
200 g smör
Blanda de torra ingredienserna och tillsätt sedan smöret. Arbeta ihop till en deg och låt den vila i kylskåp ca 1 timme.
Dela degen i fem delar. Rulla varje längd och dela i 10 bitar. Tryck varje bit genom en vitlökspress (glöm inte att rengöra ordentligt innan) direkt på ett bakplåtspapper på en plåt. Eller rulla delarna och platta till för en klassisk kaka.
Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter i 175 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar