Jag bjöd på finmiddag i helgen och till dessert valde jag denna goda, lite annorlunda kladdkaka. Eftersom chili var lite av ett tema under middagen ringlade jag mörk chilichoklad över den annars helt vita kakan. Den blev mycket god och var det även flera dagar efter den bakades...
Recept
250 g vit choklad
200 g smör
3 ägg
2 ½ dl strösocker
2 msk konjak (jag använde rom, det gick väldigt bra)
2 dl vetemjöl
Glasyr
150 g vit choklad
½ dl vispgrädde
Florsocker (pudras)
Gör så här
Hacka chokladen och smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen, tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.
Vispa ägg och socker poröst. Rör i choklad, konjak och mjöl.
Häll smeten i en smord, bröad form med löstagbar botten. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter (kortare om du vill ha den riktigt kladdig).
Låt kakan kallna och ställ in den i kylen.
Glasyr
Hacka chokladen och koka upp grädden. Ta kastrullen från värmen, tillsätt chokladen och rör tills den smälter. Låt glasyren halvstelna i 5 minuter i kylen och bred sen ut den över kakan.
3 kommentarer:
Haha den där chokladplutten vid hjärtat ser rolig ut :P
Oj då! Nu blev den fina middagen plötsligt inte riktigt lika fin längre...;-) Tur att jag inte hade lika uppmärksamma gäster som du Sandra!
Ha ha ha! Det ser ju mycket skumt ut! Inget man vill bli bjuden på, men det blev jag...
/Ellinor
Skicka en kommentar