onsdag 23 september 2009

Jordgubbspaj med citronkräm

Svärmor fyllde år häromdagen och hon ville inte ha några presenter. Men hon är (precis som jag) en riktig gottegris, så en tårta fick hon i alla fall. Den här jordgubbspajen är frisk och god i smaken och verkligen superenkel att göra.


Pajdeg
2 ½ dl vetemjöl
75 g smör
1 msk strösocker
2-3 msk vatten

Fyllning
1 burk (250 g) kesella gourmet
1 dl crème fraiche
1 dl florsocker
rivet skal av en citron
1 liter jordgubbar

Gör så här
1. Hacka samman mjöl, smör och socker. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.

2. Tryck ut degen i en pajform. Lägg en folieremsa runt degkanten så att den inte glider ner under gräddningen.

3. Grädda pajskalet mitt i ugnen, 225 grader i 10-12 minuter. Låt den svalna.

4. Rör samman kesella, crème fraiche, florsocker och citronskal till en smidig kräm.

5. Snoppa och halvera jordgubbarna. Om du använder frysta jordgubbar så låt dem tina i kylskåp. Då behåller de sin spänst bättre.

6. Fyll pajskalet med citronkräm och jordgubbar. Garnera med citronmiliss och sikta över lite florsocker.

1 kommentar:

Sandra sa...

Mmmm ser riktigt gott ut. ska jag prova nån dag. Har massa från er blogg som jag vill prova men inte hunnit än. Får bli en riktigt bakhelg nån helg.