Ikväll hade vi turen att bli bjudna på pannacotta hos grannen. En härligt krämig dessert med goda bär säger man ju inte nej till! De bjöd också på recpetet för 6 portioner:
5 dl vispgrädde
1 st vaniljstång (alt. 1 tsk vaniljsocker)
½ dl socker
3 st gelatinblad
2 dl hallon, jordgubbar, blåbär eller vad man nu är sugen på.
Gör så här:
1. Lägg gelatinbladen i blöt. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull. Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 1-2 minuter.
2. Ta av kastrullen från plattan. Lägg i gelatinbladen och rör om så de löser sig.
3. Sila bort vaniljstången. Fördela bären i 6 portionsglas. Häll på smeten och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar. Dekorera med bär och citronmeliss.
1 kommentar:
Mmmmmm så mumsigt!
Skicka en kommentar