fredag 11 september 2009

Grannens pannacotta


Ikväll hade vi turen att bli bjudna på pannacotta hos grannen. En härligt krämig dessert med goda bär säger man ju inte nej till! De bjöd också på recpetet för 6 portioner:

5 dl vispgrädde
1 st vaniljstång (alt. 1 tsk vaniljsocker)
½ dl socker
3 st gelatinblad
2 dl hallon, jordgubbar, blåbär eller vad man nu är sugen på.

Gör så här:

1. Lägg gelatinbladen i blöt. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull. Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 1-2 minuter.

2. Ta av kastrullen från plattan. Lägg i gelatinbladen och rör om så de löser sig.

3. Sila bort vaniljstången. Fördela bären i 6 portionsglas. Häll på smeten och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar. Dekorera med bär och citronmeliss.

1 kommentar: