torsdag 1 oktober 2009

Vit kladdchokladtårta



Jag bjöd på finmiddag i helgen och till dessert valde jag denna goda, lite annorlunda kladdkaka. Eftersom chili var lite av ett tema under middagen ringlade jag mörk chilichoklad över den annars helt vita kakan. Den blev mycket god och var det även flera dagar efter den bakades...







Recept

250 g vit choklad

200 g smör

3 ägg

2 ½ dl strösocker

2 msk konjak (jag använde rom, det gick väldigt bra)

2 dl vetemjöl






Glasyr

150 g vit choklad

½ dl vispgrädde

Florsocker (pudras)






Gör så här

Hacka chokladen och smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen, tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.

Vispa ägg och socker poröst. Rör i choklad, konjak och mjöl.

Häll smeten i en smord, bröad form med löstagbar botten. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter (kortare om du vill ha den riktigt kladdig).

Låt kakan kallna och ställ in den i kylen.






Glasyr

Hacka chokladen och koka upp grädden. Ta kastrullen från värmen, tillsätt chokladen och rör tills den smälter. Låt glasyren halvstelna i 5 minuter i kylen och bred sen ut den över kakan.



3 kommentarer:

Sandra sa...

Haha den där chokladplutten vid hjärtat ser rolig ut :P

Systrarna sa...

Oj då! Nu blev den fina middagen plötsligt inte riktigt lika fin längre...;-) Tur att jag inte hade lika uppmärksamma gäster som du Sandra!

Systrarna sa...

Ha ha ha! Det ser ju mycket skumt ut! Inget man vill bli bjuden på, men det blev jag...
/Ellinor