Fyllning
2 små äpplen
1 msk smör
2 msk råsocker
½ msk kanel
Smuldeg
30 g kallt smör
2 msk havregryn
2 msk hackade pecannötter (jag tog solrosfrön ist.)
2 msk råsocker
½ msk vetemjöl
Muffinssmet
2 ägg
1 ½ dl råsocker
100 g smör
2 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Kärna ur och skär äpplena i centimeterstora bitar. Stek bitarna i smör och råsocker och pudra över kanel mot slutet. Ställ äppelbitarna åt sidan.
2. Blanda ihop alla ingredienser till smuldegen och ställ åt sidan.
3. Vispa upp ägg och socker till smeten. Smält smöret, tillsätt mjölken och rör ner i äggblandningen. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke, vänd ner och rör ihop till en jämn smet.
4. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten i dem, lägg på äppelbitar och toppa med smuldeg. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter.
torsdag 17 september 2009
Äppelmuffins med smulpajtopping
Det är skördetid och man kan hitta en massa bra anledningar att göra godsaker av frukter och bär. Jag har testat dessa äppelmuffins med smulpaj på toppen. En mycket trevlig variant! Att frukterna sedan är från mamma och pappas äppelträd gör dem bara ännu godare förstås.
Etiketter:
muffins
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Tror vi får döpa om bloggen, jag är ju inte så aktiv längre...
/Ellinor
Det är aldrig försent att ta nya tag!
/V
Ska man ha vaniljsås till?
Ja visst kan man ha det! Vaniljsås, vaniljvisp eller grädde förhöjer smaken på det mesta.
Skicka en kommentar