Du behöver:
150 g smör
2 ägg
270 g (3 dl) strösocker
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 krm xantangummi
3 krm pulveriserat psyllium, tex Premium Psyllium eller Fiberhusk
30 g (3/4 dl) kakao
225 g (3 3/4 dl) glutenfri mjölmix
150 g (1 1/2 dl) mjölk
Glasyr:
75 g smör
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2 msk kaffe
210 g (3 1/2 dl) florsocker
Kokosflingor till garnering
Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke.
Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver, xantangummi, psyllium, kakao och mjölmix i en bunke och vänd ner i äggsmeten tillsammans med det smälta smöret och mjölken. Rör försiktigt ihop till en jämn smet.
Häll smeten i en liten långpanna eller form ca 25×30 cm klädd med bakplåtspapper.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Låt svalna.
Smält smöret till glasyren i en kastrull. Tillsätt resterande ingredienser till glasyren direkt i kastrullen och rör till en slät massa.
Bred ut glasyren över kakan och strö över kokosflingor.
Vänta tills glasyren stelnat och skär sedan kakan i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar