En god och julig saffransrulltårta fylld med len kräm med smak av vit choklad.
Rulltårta går snabbt att göra och den här är dessutom glutenfri, så den passar många.
Du behöver:
4 ägg
2 dl strösocker
1 paket saffran á 0,5g
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
4 ägg
2 dl strösocker
1 paket saffran á 0,5g
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning:
100g hackad vit choklad
100g philadelphiaost
60g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
Gör så här:
Vispa ihop ägg, strösocker och saffran tills du får en fluffig och luftig smet.
Blanda ihop potatismjöl och bakpulver och rör försiktigt ner det i smeten så allt blandas väl.
Häll ut smeten i en bakplåtspappersklädd plåt med höga kanter. Sätt in i nedre delen av ugnen, ca 5 minuter på 225 grader.
Låt svalna något och vänd upp den på ett bakplåtspapper med strösocker så du får en fin sockrad yta på rulltårtan. Låt den kallna helt och bred på fyllningen. Rulla sedan ihop rulltårtan. Förvaras i kylen.
Fyllning:
Smält den vita chokladen försiktigt över ett vattenbad. Låt den svalna något.
Vispa ihop philadelphiaost och smör till en slät smet.Tillsätt sedan den vita chokladsmeten och florsocker. Vispa till en slät smet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar