onsdag 1 december 2021

Kanelänglar



Så här i juletid kan det passa med lite ljuva änglar även på kakfaten. Dessa spröda kanelkakor smälter i munnen och vill du inte göra änglar kan du naturligtvis göra dem i just den form som du gillar bäst.

Du behöver:
225 g smör
4,5 dl vetemjöl
1 dl florsocker
1 äggula

Garnering:
0,5 dl strösocker
2 tsk malen kanel

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Hacka samman smör, mjöl och florsocker.
3. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg.
4. Kavla ut degen tunt på lätt mjölad arbetsbänk. Ta ut änglar eller annan valfri form med pepparkaksformar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper.
5. Grädda kakorna i mitten av ugnen 12-14 min tills de fått gyllenbrun färg.
6. Blanda kanel och strösocker och strö över kakorna direkt när de är varma.

Inga kommentarer: