En liten kaka till kaffet gör så mycket! Och det är så roligt, för småkakor kan så enkelt varieras i det oändliga. Här är goda, klassiska kokostoppar som är smaksatta med limeskal och lite rom. Dessutom doppade jag dem som synes i choklad. Möjligen är det bättre att doppa toppen i choklad, för man blir lite kladdig om fingrarna av de här... Men gott är det i vilket fall! Och väldigt enkelt att göra.
Du behöver:
50 g smör
2 ägg
1 dl strösocker
5 ½ dl kokosflingor
Rivet skal från en lime
1 msk amarettolikör, rom eller punsch (kan uteslutas)
Choklad
Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna. Rör samman alla ingredienser. Låt stå och svälla i ca 10 minuter.
Forma smeten till toppar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader, ca 15 minuter tills kakorna är gyllenbruna. Låt svalna. Doppa i smält choklad.
1 kommentar:
Ruskigt fina var de!
... men jag smakade dem inte! Har ju slagit vad med dottern.
Skicka en kommentar