Lyxiga hallonrutor är detta, dels för att de är lyxigt enkla att göra och dels för att de är lyxigt goda och det smakar som om det är många fler ingredienser än det faktiskt är i den. Kakan blir mjuk och lite knäckig. Receptet ger 24 bitar, om man inte vill lyxa till det ännu mer och göra stora dessertbitar av det, då blir det 12. Dessa kan man servera med vispad grädde smaksatt med lime och färska hallon.
Du behöver:
250 g smör
5 dl strösocker
3 ägg
4 ½ dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
250 g hallon, frysta eller färska
Florsocker till garnering
Gör så här:
Smält smöret på medelvärme i en stor kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner sockret och äggen, ett i taget.
Blanda mjöl och vaniljsocker och rör ner i smeten.
Bred ut smeten i en liten långpanna eller form, ca 25 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över hallon och tryck ner dem lite i smeten. Grädda i ca 30 minuter tills kakan fått fin färg.
Låt svalna, skär i rutor och pudra med florsocker.
3 kommentarer:
Ugnsgrader?
ser gott ut. Vad har du ugnen på?
Kolla gärna min blogg för goda recept!
alvasbakblogg.bloggo.nu
Ugnen ska vara på 175-200 grader. Lycka till!
Skicka en kommentar