tisdag 28 augusti 2012

Bärpaj eller bärsallad?

Det här är var ju ett strålande sätt att servera färska bär! Som en bärpaj fast ändå inte. Och med kolasås istället för vaniljvisp. Passa på om ni fortfarande har tillgång till färska bär vettja!
 
 
Du behöver:
färska bär (jag använde blåbär och hallon, men det är bara att ta det man har eller tycker om förstås), ca 3 dl för fyra portioner.
 
Pajsmulor:
15 g smör
1 dl mjöl
1 dl socker
1 krm bakpulver
 
Kolasås:
½ dl grädde
2 msk ljus sirap
1 msk smör
1 msk socker
 
Gör så här:
Varva bären i portionsskålar
Arbeta samman smör, mjöl, socker och bakpulver och strö ut som smulor på en plåtmed bakplåtspapper. Grädda smulornai 225 grader tills de fått finfärg, ca 5-10 minuter.
 
Koka samman grädde, sirap, socker och smör tills såsen tjocknar, ca 5 minuter.
Strö över pajsmulorna över bären och servera med kolasås.

1 kommentar:

Amanda sa...

Vilken bra idé! Jag tycker att det är synd och skam att alltid behöva göra paj eller dyl på färska bär. Mycket bra tips! :)