tisdag 8 maj 2012

Mjuk chokladkaka

En helt vanlig enkel sockerkaka. Med choklad och kaffe i. Om det blir gott? Jajjemen.

Du behöver:
2 ägg
2 dl strösocker
50 g smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 dl kaffe

Gör så här:
Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker.
Rör ner det avsvalnande smöret, kaffet och mjölblandningen i äggsmeten. Rör till en jämn smet.
Häll smeten i en smort och bröad form och grädda på nedersta falsen, 175 grader i 35-40 minuter.
Låt kakan stå några minuter och stjälp sedan upp den. Låt den stå en stund utan form, då försvinner lite ånga som annars gör kakan fuktig på ytan.

1 kommentar:

marja sa...

Ser jättegott ut! Har själv gjort en mjuk chokladkaka, fast med LCHF-stil, som kommer jag kommer lägga ut snart.
http://bakasockerfritt.blogg.se/