torsdag 21 april 2011

Påskbakelser

Såklart man vill ha det lite extra festligt till påsk! Och orkar eller vill man inte göra en hel påsktårta så kan man alltid göra lite äggformade påskbakelser. Det är bara att göra en rulltårta, skära den i bitar och dekorera med grädde och aprikosskivor eller annat.
Om jag ska va helt ärlig var inte min tanke från början att bakelserna skulle bli äggformade, de skulle bli runda och jämna och fina. Men nu blev inte min rulltårta sån, och det gick minst lika bra för det.
GLAD PÅSK!

Du behöver:
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl mjölk

Fyllning:
3 dl vispgrädde
2 dl bär eller sylt

Garnering:
Vispad grädde
Persikohalvor eller bär eller annan dekoration

Gör så här:
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner det i smeten. Tillsätt mjölken.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm.
Grädda i 250 grader i ca 5 minuter.
Stjälp upp kakan på sockrat papper. Dra bort papperet som den gräddats på. Låt kallna under långpannan (annars spricker den när du ska rulla den sen).

Vispa grädden. Mosa de sockrade bären eller ta sylt och vänd ner i 2/3 av grädden. Bred fyllningen på kakan. Rulla ihop den och skär i raka eller zig-zag-bitar.
Garnera med grädde och några skivor av persikohalvor.

1 kommentar:

Anonym sa...

Set ser gott ut, var ha du gömt dessa??? Pappa