onsdag 20 april 2011

Påskkakor

Här är en liten trevlig och glad småkaka i form av påskägg att ha till påskfikat. Man kan tro att de blir hiskeligt söta med strösslet på, men kakan i sig är inte så söt så det blir riktigt gott.
För mig räckte inte receptets glasyr till alla 20 kakor, så det kan behövas lite mer än det som anges.

Du behöver:
100 g smör
½ dl socker
1 ägg
2 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Glasyr:
1 dl florsocker
ca 1 tsk citronsaft
vatten
strössel

Gör så här:
Rör smör och socker poröst. Rör ner ägget. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker. Arbeta ihop det till en smidig deg.
Dela degen i ca 20 delar och forma varje del till äggformade småkakor på plåten. Grädda i 175-200 grader i 10-12 minuter och låt kallna.

Blanda florsocker, citronsaft och några droppar vatten till en lagom konsistens. Bred glasyren över kakorna och doppa dem i strössel. Låt stelna.

1 kommentar:

Sandra sa...

vilka fina kakor!