Cupcakes fick ett enormt genomslag i Sverige för några år sedan och sedan dess kan man se dem lite överallt. Det är väldigt roligt med cupcakes, för de är ofta väldigt vackra - som små konstverk i olika färger och former. Små bakelser som är relativt lätta att göra. Men ärligt talat har jag aldrig förstått storheten då det gäller smaken. Jag tycker oftast att själva basen av en cupcake är en lite sämre variant av muffins som man sen räddar med en god frosting. Det är nog därför jag aldrig bakat cupcakes förrän nu. Jag tänkte att jag ändå skulle ge dem en chans. Och visst gick dom ner...
Du behöver till 12 stycken:
2 ägg
2 dl socker
50 g smör
1 dl mjölk eller vatten
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Frosting:
60 g mjukt smör
300 g florsocker
2 tsk vaniljsocker
Pressad saft från en halv citron
100 g Philadelphiaost
ev några droppar karamellfärg och pynt
Gör så här:
Vispa ägg och socker pösigt.
Smält smöret, häll i mjölk eller vatten och låt det koka upp. Rör ner den heta vätskan i äggsmeten.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll ner i smeten och rör slät, men så lite som möjligt.
Låt den försiktigt rinna ner i muffinsformarna.
Grädda i ca 210 grader i 18-20 minuter.
Frosting:
Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt. Vispa i Philadelphiaosten.
Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit. Bred eller spritsa på cupcakesen och garnera gärna med strössel eller blommor.
4 kommentarer:
Åh dom där ser supergoda ut! Måste jag prova nångång. VIlken härlig blogg förresten.
Min syster har precis startat ett företag med cupcakes. kolla gärna hur finadom är på våran blogg
jättefina cupcakes!:)
Tack snälla ni!
Skicka en kommentar