Jag hittade receptet på denna sockerkaka med choklad och kaffe, och var tvungen att prova. Det blev en god, ganska klassisk chokladsockerkaka, men jag är lite besviken på kaffesmaken. Jag hade hoppats på mer! Kände den knappt alls faktiskt. Kanske kan man öka mängden kaffepulver i receptet, eller helt enkelt doppa kakan i kaffet...
Du behöver:
100 g smör
1 ½ dl vatten
2 tsk frystorkat kaffe
2 ägg
3 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
3 msk kakao
3 dl vetemjöl
Florsocker till garnering
Gör så här:
Lägg smöret i en kastrull och häll på vatten och kaffepulver. Smält på medelhög värme. Rör om och låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner bakpulver och kakao. Häll på vetemjöl och matfettblandningen samtidigt och vispa ihop.
Häll direkt i en bröad form och grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter i 175 grader.
3 kommentarer:
Du har likadan kaffeservis som min faster! Man måste dricka mååånga koppar för att stilla sitt koffeinbehov.
Jajjemen. Påtår, tretår och krusetår.
Den brukar vara god!
Arne
Skicka en kommentar