fredag 10 september 2010

Kolakakor

Idag bakade jag klassiska, goda kolakakor. Väldigt enkelt att göra och väldigt praktiskt att ha i frysen när suget sätter in. Eller när grannen knackar på. En sats räcker till ca 80 kakor, så man kan njuta länge! Eller kanske inte - äldste sonen undrade efter femte smakprovet varför jag "bakar så bamsegoda kakor?!"

Du behöver:
200 g smör
1 3/4 dl socker
1 ½ msk sirap
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl

Gör så här:
Låt smöret bli rumsvarmt och rör ihop det med socker, sirap och vaniljsocker. Arbeta in mjöl och bakpulver. Forma degen till längder och ställ dem i kylen en stund.
Dela längderna i bitar och rulla dem till runda bollar. Platta till dem något med en gaffel och grädda dem i 175 grader mitt i ugnen i ca 10 minuter.

5 kommentarer:

Catha sa...

Men skojar du eller... Du hade ju halva dagis hemma! :-)

Frida säger att Melker har en mycket rolig mamma, en mamma som leker med sina barn. Hinner du dessutom baka? VAr hittar du all energi?

Systrarna sa...

Var inte orolig Catha, jag var hemma hela dan och bakade innan jag hämtade FEM-gänget. Kul att Frida tycker jag är rolig, men jag leker verkligen inte speciellt mycket. Däremot fjantar jag mig en del, det går inte åt så mycket energi när det kommer naturligt. ;-)

Catha sa...

Puh! Jag kände lite press! :-)

Arne sa...

Ni har så mycket gott på eran blogg så man blir sugen hela tiden man tittar och det rinner i mungiporna

ellinor sa...

Eller förödande att ha i frysen när suget sätter in ;) åh, va goda!!