onsdag 7 april 2010

Jordnötskakor

Detta är mammas goda jordnötskakor som de flesta i allmänhet och pappa i synnerhet har svårt att motstå. Man hinner knappt ta ut dom ur frysen innan dom är borta. Och det är just då dom är som godast: lite halvfrusna.

Du behöver:
1 burk jordnötssmör
2 dl sirap
1 dl socker
ca 1 liter cornflakes

Gör så här:
Koka ihop jordnötssmör, sirap och socker. Blanda i cornflakes i den kokande massan.
Bred ut på bakplåtspapper i en långpanna och bred smält blockchoklad över. Ställ det kallt en stund och skär sedan i rutor.

6 kommentarer:

Joanna sa...

Dessa kakor är helt fantastiska, jag brukar göra med rice krispies men får nog prova en variant med cornflakes också :)

Systrarna sa...

Ja de här godbitarna finns nog i många olika varianter. Vi får ta och prova de med rice crispies också!

/Viveka

Ett Kakmonster sa...

Hej!

Nu har tävlingen satt igång! Var med och avgör vilket bakverk som ska bli Cake of Sweden 2010. Det vinnande bakverket kommer representera Sverige på världsutställningen i Shanghai. Personen bakom det vinnande receptet (+ en vän) bjuds på fika på utställningen. Självklart med boende och resa inkluderat. Vore väl en trevlig resa för ett par systrar?

Pssst.. Det recept med flest poäng går till final. Ju fortare du skickar in ditt recept desto fler hinner rösta på det. ;)

Kika in på http://cakeofsweden.se

Lycka till!

Anonym sa...

Hur mycket är 1 burk jordnötssmör?? Det finns ju sà mánga storläker av dem...

Anonym sa...

Jag bor i Equador y kan inte veta hur mànga gram har en burk av jordnötssmör i Sverige... Jag skulle vilja snart göra det här receptet, men kan inte göra det utan att fà ditt svar... Tack för ditt snabbt svar :)

Systrarna sa...

Den burken jag har är det 350 gram i, men det kan räcka med mindre. Det är ju lite en smaksak, så man får prova sig fram till det ultimata. Ett stort lycka till!!