torsdag 15 april 2010

Banankaka


Ytterligare ett av Anna Bergenströms recept är denna banankaka som jag varmt kan rekommendera om man vill ha en variation på sockerkaka (och om man gillar bananer förstås). På grund av fukten som bananerna tillför kakan måste den gräddas ganska länge. Receptet innehåller valnötter, men eftersom vi har nötallergiker i familjen uteslöt jag dem och den smakade lika bra för det.


Du behöver:
150 g rumsvarmt smör
2 dl socker
1 rågad tsk vaniljsocker
2 väl mogna bananer
2 ägg
3 dl vetemjöl
100 g valnötskärnor

Gör så här:
Rör smör, socker och vaniljsocker riktigt mjukt. Mosa bananerna och blanda ner moset i smörsmeten. Tillsätt ett ägg i taget och sist mjölet blandat med hela valnötskärnor.

Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i 160 grader i ca 60 minuter.

2 kommentarer:

Baktokig sa...

Banankaka är bland det godaste jag vet! Brukar göra en variant med kaffe i smeten, men eran såg väldigt god ut den med. Har två väldigt bruna bananer hemma så den kanske man ska prova göra? :)

Väldigt fin blogg!
Kram!

Systrarna sa...

Hallå där!

Lite kaffe i eller till kakan brukar sällan va fel. Det måste jag prova! Kul att du gillar vår blogg, din är också väldigt fin.

/Viveka