Nu har jag äntligen kommit mig för att baka citronpinnar, ett recept jag fått från Sandra, Dagiskocken. De var enkla att göra och väldigt goda till kaffet. Den kreative kan lätt hitta på egna former och varianter på kakan. Min fyraårige son gjorde bollar som han rullade i strösocker och vips blev det glitterbollar! Själv funderar jag på att testa att doppa dem i choklad...
Recept
240 g vetemjöl (drygt 3 dl)
3/4 dl strösocker
200 g smör
1 äggula
finrivet skal av en citron
Garnering
ca 2 msk strösocker
½ msk kanel
Blanda samman alla ingredienser till en smidig deg. Låt den vila i kylen i minst 30 minuter.
3/4 dl strösocker
200 g smör
1 äggula
finrivet skal av en citron
Garnering
ca 2 msk strösocker
½ msk kanel
Blanda samman alla ingredienser till en smidig deg. Låt den vila i kylen i minst 30 minuter.
Dela degen i sex bitar. Rulla fingertjocka längder och skär dem i 4-5 cm långa bitar. Rulla bitarna i socker och kanel.
Lägg kakorna på bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter, 175 grader.
1 kommentar:
Va kul att du testat på dem. Dem är underbart goda. En ny favorit hos mig. Kul att ni hittar på varianter. /Sandra
Skicka en kommentar