Bröllopstiderna är inne och till vår vän Karins möhippa bakade vi dessa chokladmuffins med citronglasyr toppade med coctailbär. Bakverken användes först som rekvisita för en av uppgifterna den blivande bruden utsattes för och sedan som fikabröd till tjejerna. Det blev en riktigt trevlig dag och vi önskar brudparet all lycka!
Till glasyren använde jag:
100 g Philadelphiaost
3 msk smör
saften från ½ citron
Vispa ihop med elvisp och tillsätt sedan florsocker tills det blir en trög konsistens (det går åt ganska mycket).
3 kommentarer:
Hejsan!
Jag tänkte bara fråga dig hur du får på glacyren så fint.
Då den är ganska fast menar jag.
Sj'lv använder jag sprits men då blir det ju liksom inte så där fint och slätt om du förstår vad jag menar.
Ha de gott
/Sanna
Hej, jag undrar samma sak...min kompis Ebba också.
Kram
Tyvärr kan jag inte ge er nåt riktigt bra svar, jag blir själv inte klok på glasyr. Jag tycker det blir lite olika varje gång. Det var ett tag sen jag bakade dessa muffins och minns inte exakt hur jag gjorde, men jag har för mig att glasyren ändå var såpass lös att den faktiskt "rann" ut lite och snyggade till sig själv så att säga. Där hade jag lite tur...
Lycka till med era glasyrer!
Skicka en kommentar