Det finns inte mycket som är så självklart som en äppelkaka på hösten. Och det är ju så gott! Bara doften som sprider sig när den står i ugnen kan få mig knäsvag...
Den här enkla och goda kakan bakas i långpanna vilket ger flera fördelar: det blir snabbt och lätt många bitar och bitarna i sin tur är lätta att stoppa ner i en burk och ta med sig. Till jobbet, skolan, på skogspromenaden, på bussen, till vännerna eller var man nu vill ha dem. Mycket smidigare kan det faktiskt inte bli. :-)
Du behöver:
4 ägg
5 dl socker
200 g smör
2 dl mjölk
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
8 äpplen
4 msk socker
4 tsk kanel
Gör så här:
Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i mjöl och bakpulver. Tillsätt mjölk och det avsvalnade smöret.
Häll smeten på bakplåtspapper i en stor långpanna.
Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Vänd dem i socker och kanel och fördela dem i smeten.
Grädda i ca 25 minuter i 200 grader.
Skär upp kakan i fyrkanter när den svalnat.
2 kommentarer:
Lägger man bara ut äpplena på smeten? Eller ska man blanda in dom lite?! Ser otroligt gott ut, och kan nästan känna hur dom luktat haha
Ja, det är bara att strössla ut äppelbitarna. De sjunker ner lite lagom av sig själva. Och visst är det en gudomlig doft?!
Skicka en kommentar